“Verkrijgbaar bij Holland&Barrett en DA”

IJZER TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Samen sterk worden

De zwangerschap is een bijzondere periode die gepaard gaat met vreugde en blijde verwachting, maar ook met een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Extra ijzer tijdens de zwangerschap ondersteunt het welzijn van moeder én baby.

BlueIron Zwanger is het best bewaarde geheim van Scandinavische moeders. Een slim en modern vloeibaar ijzersupplement, met foliumzuur, speciaal samengesteld voor de zwangerschap.

  • GEMAKKELIJK & GOED OPNEEMBAAR – ZACHT VOOR DE GEVOELIGE MAAG
  • DOELGERICHT & VEILIG – MAMA & BABY ABSORBEREN PRECIES DE BENODIGDE HOEVEELHEID EN NIKS MEER
  • IJZER VERMINDERT VERMOEIDHEID & MOEHEID – DE PERFECTE ZWANGERSCHAP ENERGIEBOOST
  • FOLIUMZUUR HELPT BIJ DE VORMING VAN RODE BLOEDCELLEN EN DE PLACENTA. DAARNAAST DRAAGT HET BIJ AAN DE GROEI VAN HET ONGEBOREN KIND.

Koop 2 blueiron zwanger producten en de verzending is gratis!

IJZER + ZWANGERSCHAP: WIST JE DAT?

De meeste aanstaande moeders begrijpen het belang van foliumzuur voor een gezonde zwangerschap. Maar wist je dat ijzer even belangrijk is, zowel voor de moeder als voor de baby? IJzer is van vitaal belang voor de ondersteuning van het proces van celdeling en voor een gezonde ontwikkeling voor de foetus1. Je eigen lichaam heeft ook extra ijzer tijdens de zwangerschap nodig om een enorme hoeveelheid nieuw bloed te maken2, de placenta te ondersteunen, je voor te bereiden op de bevalling en je die allesbepalende energie te geven!

IJZERTEKORT TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Je krijgt waarschijnlijk niet genoeg

Een van de veelvoorkomende uitdagingen tijdens de zwangerschap is een mogelijk ijzertekort. Het is geen verrassing dat je lichaam in deze periode extra inspanningen levert om een nieuw leven te ondersteunen. IJzer speelt een cruciale rol bij het vervoeren van zuurstof door het bloed, zowel voor jou als voor je baby.

IJzertekort tijdens de zwangerschap komt echt vaak voor. Tegen het derde trimester springt de ijzerbehoefte van een vrouw van 18mg per dag naar 30mg – dat is nogal wat om alleen via je dieet binnen te krijgen.. en veel vrouwen krijgen dus niet genoeg. Je bloedvolume neemt met 50% toe als je zwanger bent, dus de behoefte aan ijzer verdubbelt ook.

Het is vooral moeilijk om je doel te bereiken als je vegetariër of veganist bent, een tweeling draagt of een geschiedenis van zware menstruatie hebt. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk lijdt 1 op de 7 zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap aan bloedarmoede door een tekort aan ijzer3.

GEVOLGEN VAN IJZERTEKORT ALS JE ZWANGER BENT

Een tekort aan ijzer kan leiden tot vermoeidheid, zwakte, duizeligheid en zelfs bloedarmoede. Zelfs een iets lager ijzergehalte kan ervoor zorgen dat u een overweldigende vermoeidheid, duizeligheid, ademnood of flauwte voelt. Te weinig ijzer tijdens de zwangerschap is ook in verband gebracht met een laag geboortegewicht, een voortijdige bevalling en een verhoogd risico op bloedingen na de geboorte. 

De verloskundige controleert je ijzergehalte via routine bloedonderzoek op uw prenatale afspraken. Als je een ijzertekort hebt, kan je een ijzersupplement voor de zwangerschap worden aanbevolen.

1 / IJzer heeft een rol in het proces van celdeling
2 / IJzer draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
3 / NICE (National Institute for Health & Care Excellence), 2018

Gratis levering bij aankoop van 2 producten

WAT MAAKT DE BLUEIRON ZWANGER SPECIAAL?

Onze gepatenteerde, micro-ingekapselde vorm van vloeibaar ijzer (Fe3+) is een uitzonderlijk goed opneembaar ijzersupplement voor de zwangerschap. Het helpt bij het verminderen van vervelende bijwerkingen die je met andere ijzersupplementen zou kunnen krijgen – belangrijk voor gevoelige mama’s.

Elke 7,5ml maatdop bevat 18,75 mg ijzer – dat is minimaal 12% meer ijzer dan in Blueiron Original – plus vitamine C om de absorptie te bevorderen en wilde Scandinavische bosbessen voor een verrassend goede smaak. Sommige moeders hebben meer ijzer nodig, en dit kan gemakkelijk worden bereikt met de geconcentreerde BlueIron Zwanger formule, indien aanbevolen door je verloskundige of huisarts.

BlueIron Zwanger voorziet daarnaast in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid extra foliumzuur zoals geadviseerd wordt door de Gezondheidsraad. Foliumzuur ondersteunt de ontwikkeling van de baby en draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen.

MET 12% MEER IJZER + VITAMINE C
WILDE FINSE BOSBESSEN VOOR EEN GEWELDIGE SMAAK!
VEILIG VOOR GEVOELIGE MOEDERS – GEEN BIJ-EFFECTEN
NEEM NAAST JE REGULIERE ZWANGERSCHAP MULTIVITAMINES

Koop 2 blueiron zwanger producten en de verzending is gratis!

START STERK,
GROEI STERKER

Wij geloven dat een sterke, gelukkige moeder een sterke, gelukkige baby maakt. Wanneer je BlueIron Zwanger neemt, kun je je ontspannen in de wetenschap dat je jouw baby de beste start in het leven geeft. Bovendien ontdek je hernieuwde energie en vitaliteit om echt te genieten van deze kostbare negen maanden. Zwangerschap heeft nog nooit zo goed gevoeld!

  • IJZER SPEELT EEN ROL IN HET PROCES VAN DE CELDELING
  • IJZER DRAAGT BIJ AAN DE NORMALE VORMING VAN RODE BLOEDCELLEN + HEMOGLOBINE
  • BEKIJK OOK: IJZER NA DE BEVALLING